Alaposan készültek a rendezvény szervezői, sok új ötlettel álltak elő, rengeteg fantáziát belevittek az est szervezésébe. Íme, az ügyes szervezők névsora: Dobó Natália és József, Turánszki Larisza és János, Sztankevics Ljudmila, Berta Marina, Hadnagy Jelena.

Nagy meglepetés volt a magyar-orosz vegyes családok gyermekei által orosz nyelven előadott „Répa-mese”, a híres orosz népmese alapján megrendezett színdarab, amelyben nagyapó ültetett egy répát és a répa olyan nagyon nagyra nőtt, hogy nagyon nehéz volt kiszedni a földből. Az alaptörténet a mában játszódott, és óriási sikere volt az előadásnak.
Turánszki Larisza ötlete volt az orosz nyelvű előadás rendezése. Larisza legkisebb gyermeke, Natália a másik két lánnyal együtt (Bor Annamária és Pinczés Anna) éppen most járnak orosz nyelvórákra, és a „Répa mese” volt az egyik tanóra anyaga. Hogy élvezetesebb legyen a nyelvtanulás, Larisza javasolta a gyerekeknek a mesével történő fellépést a POK estéjén.
A gyerekeknek megtetszett az ötlet. Nagy erővel és kedvvel álltak neki -felnőtt segítséggel- az átirat elkészítéséhez. Sokat gyakoroltak, és meglett az eredmény: az előadás a színészeknek és a nézőknek egyaránt csodálatos, felejthetetlen élményt nyújtott. Az ifjú színészek névsora: Pinczés Alexander és Anna, Leber Veronika és Liza, Bor Annamária, Turánszki Natália és a legfiatalabb színésznő az öt éves Kósa Szonja.

A gyerekelőadást követte a felnőttek produkciója, improvizált női hadsereg felvonulását láttuk vidám, ötletes jelmezekkel, sziporkázó szövegekkel, nagyon jó koreográfiával. A női hadsereg alakulatait képviseltek: Hadnagy Jelena, Turánszki Larisza, Berta Marina, Dobó Natália, Sztankevics Ljudmila. Ügyesek voltatok, lányok!
A POK férfi tagjai katonai ruhákba bújtak, hölgyek pedig szavazhattak a legjobb military jelmez alakítására. Volt ott kommandós, katona, testőr, tábornok, még marsall is.
Volt még szkander bajnokság, sok vidám vetélkedő, a régi katonás orosz dalok közös éneklése és sok más móka. A szkander verseny győztese Csernouszov Szergej lett, de ez még nem minden: a hölgyek között tartott szavazás alapján Szerezsa bácsink megkapta
a „100%-ra Férfikülön díjat. A mi Szerezsánk ezt 100%-ban megérdemli!

A Nőnap ünneplése elképzelhetetlen virág nélkül, minden hölgy vendéget egy szál rózsával köszöntöttek meg.

Adtunk a gasztronómiai élményeknek is, külön díj járt a legjobban díszített és ötletesen nevezett ételre két kategóriában: hideg ételek és desszertek. A hidegtál kategóriában Poviselné Nelli lett a győztes, a desszertek kategóriában Szucsán Marina lett az első.

Az idén a POK megújította a honlapját, Povisel István és fia Dávid munkájának köszönhetően. Az est folyamán bemutatásra került az új honlap a POK tagoknak és a szimpatizánsoknak.

Köszönjük a szervezőknek ezt a vidám, tartalmas, felejthetetlen klubestet. Ez a rendezvény is bekerül a POK történelmébe.

Szucsán Marina