2017 óta a paksi önkormányzat nagy sikerrel rendezi meg a Város Napját. A Paksi Orosz Klub ebbe az ünnepi rendezvénybe 2018-ban kapcsolódott be. Sajnos, 2020-ban a járványügyi korlátozások miatt a rendezvény elmaradt. Ahogy idén nyáron az élet kezdett visszatérni a korábbi kerékvágásba, a város elhatározta, hogy a VÁROS NAPJÁT meg kell tartani! Így hát 2021 őszének kezdetén a népszerű városi rendezvény megszervezésre került, viszont egy új helyszínen, a felújított lakótelepi ATOM téren. A klub városnapi főszakácsának, Szerjózsa Csernouszovnak és a POK ismert vendégszeretetének köszönhetően a POK a 11. számú nagyméretű sátrat kapta a tér igen frekventált helyén, hogy minél többen megkóstolhassák a méltán híres finom orosz kelt tésztájú minipalacsintát. A Város Napja a hagyományos felvonulással kezdődött, a Pollack Mihály utcától indulva. A rövidebb út ellenére a klub énekesmadarai sikerrel adták elő a magyar közönség számára is ismert, valamint az ismeretlen orosz dalokat.

Megérkezvén a sátorhoz, a csapat tagjai Szerjózsa és Pinczés Natasa vezetésével teljes gőzzel beindították a palacsinta sütését, annál is inkább, mivel az előkészített kelt tészta már nagyon bekívánkozott a palacsintasütőkbe. A hamar szétterjedő finom illatok a sátrunkhoz csalogatták a kíváncsiskodókat, ahol már bőséges házi készítésű lekvár kínálattal várták őket kínálgató hölgyeink, Szőke Larisza, Hadnagy Léna és Berta Marina. A palacsinta-készítő futószalag megállás nélkül gyártotta a minipalacsintát, így a 6 kg tészta igen gyorsan elfogyott. Eközben a sátor belsejében a klubtagok egymást és a beljebb merészkedő vendégeket kínálgatták hagyományos oroszos előételekkel és italokkal. És persze közben hallgattuk és láthattuk is a színpadon előadott színvonalas produkciókat.

A szervezők a tér berendezését olyan sikeresen oldották meg, hogy a szervezetek ugyan külön sátrakban voltak, mégis egy egységes összvárosi kép alakult ki. Köszönet nekik! Az egész téren ünnepi hangulat uralkodott. Az orosz palacsinta versenytársai is kitettek magukért a magyar konyha finomságaival és italaival. A helyi és meghívott előadók koncertjei fokozták a jó hangulatot. A jó hangulatnak köszönhetően az Orosz Klub sátra is csak késő este üresedett ki.

 

Nézzétek meg a többi fotót is.

Berta Marina/Dobó József