A ’Házi praktikák’ klub vezetőjének, Tibai Eszternek a kérésére orosz konyháról szóló klubfoglalkozáson vettünk részt 2019.11.06-án a Tolnai Mag-házban. A klub már harmadik éve havi egy foglalkozással, nagy sikerrel működik, szorosan beépült Tolna kulturális életébe. Nagyon vegyesek, aktuálisak, szórakoztatóak a programjaik, szoktak lenni tematikus előadások, gyakorlati foglalkozások, főzések. Ezúttal két napirendi pontja volt a klubos estének, először az illóolajokról és gyógynövényekről szóló előadás, utána főzés az orosz konyha ételeivel. Az est folyamán hideg előételként orosz klasszikus saláták készültek, összesen hat féle: zöld saláta, vegyes zöldségsaláta (vinegret), cékla saláta, kalmár saláta, sárgarépa saláta, falatkák pácolt heringgel. Fő ételnek húsos fánkot (beljasi) készítettünk. A recepteket is megkapták a főzés részvevői.

A főzés és a kóstolás is nagyon jó hangulatban telt. A POK-t az estén Berta Marina és Szucsán Marina képviselte. Berta Marina elkápráztatta a résztvevőket a kelt tészta kezelési művészetével. A főzés folyamán a Tolnatáj TV rövid filmet készített, ami megtekinthető a facebook oldalán.

Szucsán Marina