A hagyományokhoz híven júniusban tartjuk a Klub utolsó nyári szünet előtti rendezvényét, a szezonzáró pikniket. A Klub meghívást kapott a Horváth családtól, hogy szekszárdi birtokukon tartsuk ezt a rendezvényt. A Horváth család által felajánlott programra 23 klubtag jelentkezett, így az utazáshoz autóbuszt rendeltünk. Június 22-én 10 órakor Horváth Írisz várt ránk a szekszárdi Béla téren. Innen indultunk az általa megtervezett túrára. Útközben Írisz sok érdekességet mesélt az útvonalon érintett helyekről. Amikor pedig látta, hogy a csapat pihenőre vágyik egy-egy emelkedő végén, megkínált bennünket a saját készítésű pálinkájából, hogy erőre kapjunk a túra további részéhez. Mivel sokan nem jártunk még ezen a túraútvonalon, rá is csodálkoztunk, hogy milyen szép Szekszárd dimbes-dombos környezete. A túra célállomása a Horváth-birtok volt, ahová kellemesen elfáradtan érkeztünk.

A nyaralóban már várt ránk Horváth Edit és János hűsítő italokkal, a kondérban pedig már rotyogott a szarvas pörkölt. A túra után jól esett leülni az árnyékos helyen felállított hosszú asztalhoz és kortyolgatni a hideg szódavizet. A finom szarvas pörköltet a nyaraló csodálatos pincéjében megterített asztalnál fogyaszthattuk el. Az ebéd végére megérkezett a „zenész”, összeállította a szerelését és kezdődhetett a tánc. Az ebéd miatt az elején még egy kicsit lustálkodott a társaság, de aztán belejöttünk és jót táncoltunk a kellemesen hűvös pincében a fülbemászó dallamokra. Két éve már volt szerencsénk piknikezni a mérhetetlenül vendégszerető Horváth családnál, köszönjük nekik ezt az ismételt meghívást és szíves vendéglátást!

A nyár további részében klubos rendezvény már nem lesz, így kellemes nyarat kívánva köszöntünk el egymástól. Ősszel folytatjuk…

Nézzétek meg a piknikről készült fotókat.

Szucsán Marina/Dobó József