A POK budapesti kirándulást szervezett az ASZE kollégák és családtagjaik számára. A kirándulás elsődleges célja a magyar Parlament meglátogatása volt. Az alapos előkészítés után 2018. november 24-én reggel busszal indult el Paksról a kirándulók csoportja. A csoport többségét az ASZE szakemberek alkották, a maradék helyeket pedig a vállalkozó kedvű POK tagok kapták. A 47 fős látogató csoportban 34 fő ASZE dolgozó és családtag, valamint 13 POK tag indult a mintegy félórás parlamenti sétára. Az idegenvezető orosz nyelven sok érdekességet mesélt a parlament építéséről és történéseiről. A magyar szent korona megtekintése mellett sikerült bepillantanunk a magyar országgyűlés üléstermébe is.

A parlamenti túra után újra buszra szálltunk és a novemberi borongós időben átaraszoltunk a budai várba. Egy rövid sétát tettünk a Halászbástyán, majd a Mátyás templomba mentünk. A templomot egy fiatal magyar idegenvezető segítségével ismerhettük meg. A tolmács szerepét itt Szucsán Marina vállalta magára. A kirándulás további részében a hazaindulásig szabad programot hirdetett a főszervező Dobó Natálija.

Ennek az érdekes és tartalmas közös POK-ASZE programnak a létrejöttéhez elsősorban az ASZE anyagi támogatása és Dobó Natálija szervező munkája járult hozzá. [Képek]

Dobó József