November 8-án a Csengey Dénes Kulturális Központ kis klubtermében tartotta 2018. évi Közgyűlését a Paksi Orosz Klub Egyesület. A Közgyűlésen a 66 tagból 34 fő jelent meg.

A Közgyűlés a meghirdetett napirendnek megfelelően zajlott le. Először Szőke Larisza, az egyesület elnöke beszámolt a 2018. évi rendezvényekről, az egyesület gazdálkodásáról és aktuális vagyoni helyzetéről. Elmondta, hogy ebben a szezonban a szokásokhoz képes több program lett megvalósítva, sőt megszervezésre kerültek új jellegű programok is. Kiemelte, hogy a szervezési nehézségek ellenére 2018-ban egyre több klubos rendezvénybe sikerült bevonni a már Pakson dolgozó orosz szakembereket. A Klub a továbbiakban is törekszik majd velük közös és tartalmas programok szervezésére. A Klub vagyoni helyzete 2018-ban is stabil maradt, köszönve ezt elsősorban az atomerőmű és az ASZE támogatásának. A beszámolók elfogadása után az Elnökség javaslata alapján az elnök szimbolikus jutalmakat adott át az év során legaktívabb tagoknak. Az Elnökség javaslatára a „2018. év POK embere” Szergej Csernouszov lett.

A Közgyűlés kiemelt eseménye volt az Elnökség újraválasztása, hiszen a 2015-ben megválasztott vezetésnek az Alapszabály szerint 3 évre szólt a megbízatása. Tekintettel arra, hogy a tagság végig nagyon elégedett volt az Elnökség elmúlt hároméves munkájával, így a vezetés tagjainak mandátuma további 3 évre egyhangúlag meghosszabbításra került: elnök: Szőke Larisza, elnökhelyettes: Hadnagy Jelena, titkár: Matvijan Júlia.

A választás lebonyolítása után Hadnagy Jelena újraválasztott elnökhelyettes vezetésével áttekintésre került az Elnökség által a 2019. évre javasolt programterv, amelyet a tagság jóváhagyott és felkérte az Elnökséget a részletek kidolgozására. A Közgyűlés jegyzőkönyvét a tagok elérik a dokumentumok között. [Fotók]

Dobó József