Két évvel ezelőtt már piknikeztünk a paksi páváknál. Az annyira hangulatosra sikerült, hogy már akkor sejtettük, nem az volt az utolsó szezonzáró ezen a helyen. Nem is kellett sokat várni az ismétlésre, hiszen Szucsán Marina az idén újra a pávákhoz hívta a POK közösségét. Nem sokat gondolkodtunk a jelentkezésen, mert éreztük, hogy ismét egy kellemes együttlét vár ránk a Fakocsmában, ami az elmúlt két évben tovább szépült, még hangulatosabbá vált.

Amíg sültek a finom húsok, a „POK aktív” nem hivatalos vezetőségi ülést is tartott. A központi téma az idei őszi nagykirándulás volt, hiszen ideje volt dönteni az utazás célirányáról. Évről-évre nehezebb a döntés, mert mindig szeretnénk felülmúlni, de legalább elérni az előző utazásaink sikerességét. Szerencsére, az utazási főszakértőnknek mindig vannak új gondolatai, így bízhatunk benne, hogy az idén is felejthetetlen lesz az őszi nagytúránk.

Az idén is voltak vendégek a pikniken, többek közt sokunk egyetemi iskolatársai, akikkel ritkábban találkozunk, így jó érzés volt újra látni egymást és beszélgetni a múltról, jelenről és jövőről. Egy oroszul éppen most tanuló fiatal hölgy is eljött, aki élvezte, hogy tesztelhette a már megszerzett nyelvtudását. És egész délután jól érezte magát a pikniken reménybeli utánpótlásunk legifjabb tagja, a nemsokára egyéves Zicherman Liza is.

Páros év június közepe lévén, a piknik két éve a foci EB idejére, idén pedig a foci VB elejére esett, Így hát a foci-fan tagok az internet és egy tablet jóvoltából élvezhették a focimeccset is.

A délután folyamán folyamatosan sültek a finomabbnál finomabb husikák, amiket alig győztünk elfogyasztani. És persze a lányok sok egyéb finomságot, süteményeket is hoztak a piknikre. Mivel megint nagyon jól éreztük magunkat, így nem tűnik nagyon kockázatosnak megjósolni, hogy bizony ez sem az utolsó POK piknik volt a páváknál. Köszönet elsősorban Szucsán Marinának a szervezői munkáért, és persze mindenkinek, aki eljött és részese volt ennek a kellemes délutánnak. [Fotók]

Dobó J.