Idén is izgalommal készültünk a paksi Majálisra. A PA Zrt. által szervezett, az egész város számára nyitott rendezvényen többekkel együtt még próbáltuk fenntartani a régi idők hangulatát. Sikerült is. Már a reggel jól indult szép napos, kellemesen langyos idővel.

Racskó Steffi koordinálásában, a segítők révén már előző este állt a POK sátor, reggeltől pedig szorgos kezek készítették elő a pörköltnek valót. Mindehhez persze a főszakács, Racskó Imi útmutatása is kellett. Szerjózsa bácsi ismét nagylelkűen hozta hangulatba az egyre gyarapodó csapatot. Persze némi sült máj is dukált a munkához a dolgos kis csapatnak némi szíverősítő kíséretében. Volt ott minden: …na nem is sorolom. A lényeg, a közben bekapcsolódó „kukta”, Takács Józsi segítségével a pörkölt főtt, ízesedett, a klubot erősítők létszáma gyarapodott.

A pörköltet az érkezők nagy lelkesedéssel és étvággyal ízlelték, szagolták, amikor pedig elkészült, finom borok társaságában meg is kóstolták (na jó: megették 😊). Elmondhatjuk, hogy a hivatalos zsűrin kívül a mi POK pörköltünk kapott igazán nemzetközi minősítést, hiszen orosz és finn vendégeink is voltak. Igaz, hogy a főzőversenyben nem kerültünk dobogóra, de mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána.

Az érdekes programok és az egyre melegebb, napos idő ellenére vissza-visszatért a klub magja tovább beszélgetni – jó volt együtt lenni. Köszönjük elsősorban Racskó Steffinek és Imrének, valamint Takács Józsinak, továbbá minden segítőnek és résztvevőnek, hogy a csapatunk ezúttal is jó hangulatban ünnepelhette ezt a Majálist, ami a városén belül egy kicsit igazán a miénk is volt. [Fotók]

HyL